maanantai 4. elokuuta 2014

welcome to ireland


Hei taas, pitkästä aikaa! Irlannista on kotiuduttu eilen melkoisen haikeissa tunnelmissa ja uskaltaisinkin väittää että viime viikko oli ehkä koko elämäni ihanin! Mulla olisi ollut kyllä internetyhteys käytettävissä ihan paikan päälläkin mutta en vaan millään malttanut naputella postauksia koneella kun koko ajan oli nähtävää ja tehtävää niin paljon.Mistä edes aloittaisi? Koko viikko oli kaikin puolin niin täydellinen majoituksesta ja ruoasta lähtien, hevosista ja ratsastuksesta puhumattakaan. Oikea hevostytön paratiisi! Paikka oli siis Annaharvey Farm Tullamoressa, Irlannin keskiosissa eikä tilaa oltu turhaan kehuttu. Kaikkialla oli siistiä ja kaunista, oikea maalaisromantiikan tyyssija! Myös hevoset ja muut eläimet olivat hyvinhoidettuja mikä ainakin itseäni ilahdutti suuresti koska Irlannissakaan se ei aina välttämättä ole ihan itsestäänselvyys. Meillä oli ratsastusta kaksi tuntia päivässä, yksi aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Tunnit olivat aikalailla maastoestepainotteisia ja se aluksi hieman jännitti koska itse en ole hypännyt kovin paljoa mutta jo ensimmäisen tunnin jälkeen kaikki pelot karisivat kuin tuhka tuuleen, johtuiko sitten hyvistä opettajista tai erinomaisista hevosista. Tutuksi tulivat niin muurit, tukit, vesiesteet, alashypyt veteen, hypyt ylämäkeen jne. Ajattelin että teen ratsastuksesta vielä erillisen postauksen myöhemmin.Kukkaistutuksissa ei oltu säästelty ja jo pelkästään niitä kuvaamalla olisi saanut kameran muistikortin täyteen. Niin kauniita!Näitä kavereita olisi voinut seurailla loputtomiin :) Mahtava kaksikko!


Yksi hevosista joilla viikon aikana ratsastin, vanha herra Warpaint. Nimi on melkoisen kuvaava! Kaikki hevoset olivat hyvin ystävällisiä myös ihmisiä kohtaan, kertaakaan en nähnyt että joku hevosista olisi ollut ihmisille ilkeä mitä Suomen ratsastuskouluissa näkee hyvin usein.Viljapellossa laukkaaminen on lähestulkoon joka ratsastajan unelma ja täällä sitä sai harrastaa yllinkyllin.Tilalla oli hevosten lisäksi myös lehmiä jotka olivat melkoisen hauskaa sakkia nekin. Tuolle yläkuvan mustavalkoiselle annettiin lempinimeksi panda, sillä oli molempien silmien kohdalla tuollaiset hauskat mustat läiskät.Irlannin luonto oli aikalailla juuri sellaista kuin voisi kuvitellakin; vehreitä niittyjä, matalia pensaikkoja ja hevos- ja lehmälaitumia silmänkantamattomiin. Yksinkertaisesti kaunista!Sisällä talossa oli hyvin tunnelmallista. Mietin millaista olisi olla täällä vaikkapa joulun aikaan, kun takassa räiskyy tuli ja kädessä on kuuma teekupponen. Seuraavaa reissua jo suunnitellessa ;)Matka oli tosiaan matkatoimiston kautta varattu valmismatka joka piti sisällään koko hoidon: lennot, bussikuljetuksen farmille, ruoan, majoituksen farmilla, kaksi tuntia ratsastusta päivässä ja matkan loppupuolella vielä yhden yön hotellimajoituksen Dublinissa, joten päästiin näkemään myös hieman urbaanimpaakin puolta Irlannista. Tulette varmasti näkemään vielä monta monituista Irlantipostausta lähiaikoina joten koettakaa kestää :D Toiveita ja kysymyksiä matkaan ja Irlantiin liittyen saa mielellään myös laittaa tulemaan jos sellaisia heräsi.
2 kommenttia:

  1. Ah miitä kuvia! Kuinka pitkään olet ratsastanut? Entä mitä pidit Duplinista? Mä olen käynyt Irlannissa kerran, osan matkasta vietettiin Dublinissa ja muutaman päivän ajan ajettiin maaseudulla. Me käytiin Connemaran kansallispuistossa ja yövyttiin pienessä BB:ssä upealla rannikolla. Siellä oli kauniita clifsejä, ihana luonto. Ja paljon hevosia:). Itse en pitänyt Dublinista sitten ollenkaan- se ei ole kaupunki minua varten. Sen sijaan kauniille maaseudulle, niille karuillea tuulisille seuduille palaisin vaikka heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta, minäkin haluaisin nähdä sen rannikon, niitä maisemia siellä ovat muutkin kovasti kehuneet :) Vaikka oli tuo maan keskiosan luontokin todella kaunista, sinne minäkin palaisin vaikka heti. Dublin ei oikeastaan herättänyt minussa tuntemuksia suuntaan eikä toiseen, ihan ok kaupunki ja ostosmahdollisuudet ovat hyvät mutta en tiedä tuleeko sinne toista kertaa mentyä. Irlannin parasta antia minunkin mielestäni on juuri se ihana maaseutu :) Itse olen kasvanut maatilalla joten senkin takia se on lähellä sydäntä. Olen ratsastanut noin 15 vuotta.

      Poista