sunnuntai 5. lokakuuta 2014

about art


Tämän tilaustyön sain valmiiksi tällä viikolla. En olekkaan vähään aikaan piirtänyt koiria ja sen takia tämä olikin kivaa vaihtelua. En vaan muistanut kuinka hankalaa olikaan piirtää jotain näin karvaista :D Muut eläimiä piirtävät ihmiset varmasti tietävät mistä puhun. Karvojen piirtäminen niin että ne näyttävät hyvältä, noh, sanotaanko niin että se on aika haastavaa. Valmista kuitenkin tuli vaikka siihen menikin taas aikaa. Lopputulokseen olen kuitenkin ihan tyytyväinen.

Olen välillä miettinyt jonkin verran sitä kuinka eri taiteilijoilla on se oma tietty tyyli mistä heidät tunnistetaan. Menestyneimmät taiteilijat ovat usein juuri niitä joilla on vahva, omanlainen tyyli ja he ovat löytäneet juuri sen itselleen sopivan taiteenmuodon, oli se sitten muotokuva, abstrakti taide, sarjakuva, vesivärimaisemat tai jotain aivan muuta. Mikä sitten on minun juttuni? Onko minulla edes sellaista? 

Olen aina tykännyt kokeilla erilaisia juttuja ja piirtää vähän eri tyyleillä. Tällä hetkellä koen että valokuvamaisen tarkat muotokuvat ja sarjakuvamaiset, nopeat tussipiirrokset ovat minua ihan yhtälailla molemmat. Joskus maalaan kukkia vesiväreillä kun olen sillä tuulella. Musta tuntuu että jos tekisin vaan yhtä asiaa, kyllästyisin nopeasti. Musta on todella vapauttavaa muotokuvan pipertämisen jälkeen piirtää nopeita, hauskoja ja värikkäitä kuvia, jotain siis täysin päinvastaista. Sen jälkeen tarkkojen muotokuvienkin tekeminen sujuu paljon paremmin. Kai mun täytyy siis hyväksyä se ettei mulla oikeastaan ole mitään tiettyä "tavaramerkkiä" koska teen vähän sitä sun tätä. Miksi toisaalta tarvitsisikaan olla? Ei tietenkään tarvitse mutta joskus ihailen niitä joilla sellainen on. Mulla on pitkän aikaa ollut salaisena haaveena että voisin jonakin päivänä piirtää työkseni. Sanoin aikaisemmin että menestyneillä piirtäjillä on usein hyvin tunnistettava tyyli ja sen takia olen asiaa pohtinut myös omalta kannaltani.

En toisaalta pety vaikka minusta ei ikinä täysipäiväistä taiteilijaa tulisikaan, piirtäminen tulee silti olemaan aina merkittävä osa minua. Se on ollut yksi rakkaimmista harrastusistani niin kauan kuin muistan ja tulee varmasti olemaan vastaisuudessakin. Tällä hetkellä on ihanaa kun voi istua hämärtyvänä syysiltana piirustuspöydän ääreen ja kysyä itseltään: mitähän tänään piirtäisin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti